Sunday, 26 February 2012

Aqilah's Birthday!

dah setahun dah umur budak tomey ni. hihi

so, bagi menyempurnakan majlis, kami sekeluarga turut hadir ke teratak umi aqilah. cewahh. ayat kemain.
saya sponsor kek dgn kepsi (kfc). hihi :p
memang da lama teringin nak celebrate birthday, tempah kek khas utk aqilah terchenta. satu-satunya adik perempuan saya. sayaaaannnggg die!
umi aqilah ada buat laksa, kuih, desert pun banyak.
kita celebrate simple je, tetamu pun ahli keluarga terdekat aqilah.
kemain kecoh lg suasana kat birthday party tu.
maklumlah, aqilah ada 3 orang abang. hero-hero malaya okay. 
so, ni gambar sekitar majlis. haha




















ni video yang sempat dirakam 
video
riuh rendah, okay. haha

Thursday, 23 February 2012

wahai lelaki...

janganlah anda hadir dalam hidup seorang wanita itu jika anda tidak bersedia untuk sentiasa ada di samping wanita itu kelak.

janganlah anda sentiasa mengambil tahu setiap tingkah laku seorang wanita itu jika anda tidak bersedia untuk mengambil berat tentang hidupnya.

janganlah anda bertanyakan mengenai keluarganya jika anda tidak bersedia untuk menjaga hati kedua ibu bapanya.

janganlah anda membawa wanita itu keluar kemana saja anda pergi jika anda tidak bersedia untuk didampingi sepanjang masa.

janganlah anda mengambil hatinya jika tidak bersedia untuk mewarnai hidupnya.

janganlah anda berkongsi segala rahsia bersama seorang wanita itu jika anda tidak bersedia untuk mempercayai dia.

janganlah anda mencipta satu harapan jika anda tidak bersedia untuk mencintai wanita itu. 


Tuesday, 21 February 2012

okay, thank you.

"What Doesn't Kill You (Stronger)"


You know the bed feels warmer
Sleeping here alone
You know I dream in colour
And do the things I want


You think you got the best of me
Think you had the last laugh
Bet you think that everything good is gone
Think you left me broken down
Think that I'd come running back
Baby you don't know me, cause you're dead wrong


What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone


What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone


You heard that I was starting over with someone new
They told you I was moving on, over you


You didn't think that I'd come back
I'd come back swinging
You try to break me, but you see


What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone


What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone


Thanks to you I got a new thing started
Thanks to you I'm not the broken-hearted
Thanks to you I'm finally thinking about me
You know in the end the day you left was just my beginning
In the end...


What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone


[2x]
What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone


Monday, 13 February 2012

what will you do, when..

suddenly he appears? 

.
.
.
.
.


he texts and calls?
 he say 'hi' and 'good night'?

.
.
.
.
.


he ask everything about you?
about your parents?

.
.
.
.
.


suddenly he takes you out?
to buy things?

.
.
.
.
.


and he buy you lunch?
and he talks to you while eating?

.
.
.
.
.


he wants to listen to your problems?
he gives opinion?

.
.
.
.
.


and he tells you about his life?
that nobody know?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


is it okay for you to be happy?
or maybe,
to like him?


Sunday, 12 February 2012

DIRIKU UNTUKMU

Berpusing kepalaku lagi
Mengharap cinta yang tiada pasti
Biarpun sukar tuk menerimanya
Harap di hati tetap ada 

Untuk kita

Dan ku mahu semua
Hatimu itu
Bukalah semuanya
Agar dapatku selami cinta

Di manakah sukarnya
Untuk kau fahami jiwaku
Apa gilakah aku manakah hatimu
Apa kau buta

Aku hanya di sini
Mengharap menanti senyumanmu oh sayang
Biar apa pun
Diriku untukmu

Ku untukmu

Diriku hanya satu
Cuma untuk dirimu
Hanya di sini
Ku menanti
Hanya di sini
Kasih...